Skip to content

Hogyan lehet valami egyszerre rugalmas és merev?

Mennyire kell merevnek lennie egy óraszíjnak, hogy jól lehessen kezelni az órát futás közben?
• Mennyire kell rugalmasnak lennie, hogy ne vegyük le az órát jógázás közben?
• Mennyire kell kényelmesnek lennie ahhoz, hogy elfelejtsük levenni lefekvéskor?
• Mennyire kell stabilan tartania ahhoz, hogy vezetés közben ne kelljen
állandóan igazgatni?

A csuklóméret toleranciája >

Az emberi kéz változik, tágul és összemegy. Egy napon belül akár 10mm-ert is változhat a csukló kerülete. Ennek mértéke függ a testzsír százaléktól, a folyadékbeviteltől, a környezeti hőmérséklettől. Hidegebb időben összemegy, melegebb időben pedig kitágul. A Stripa +/-8mm kerületváltozást képes lekövetni ugyanazon erejű feszítéssel, ami azt jelenti, hogy reggeltől estig ugyanaz az érzés lesz viselni az órádat, akár sportolsz, akár alszol.

Rendelés >

A Dupla-hurkos rendszerről >

A Dupla-hurkos rendszer a tépőzáras és a rugalmas textilszíjakból evolválódott, de nincs külön fém bújtató, az óra lug-ját használjuk bújtatónak, így gyakorlatilag az órát használjuk csatnak.
A rugalmas pánt tulajdonságai lehetővé teszik, hogy átbújtasd a csuklódon, így a Stripa egy folytonos szalagból készülhet el, ez feleslegessé teszi a pánt megszakítását. Itt megszabadulunk a bújtatóktól, a csattól, a lefittyenő végektől és az ebből adódó összes zavaró tényezőtől. Ez alapvető különbség a legtöbb óraszíjjal szemben, amik általában két részből állnak.

Rendelés >

Csúszásgátló réteg >

Azért, hogy fokozatmentesen tudd állítani a csuklóméretedre a szíjat az egymással érintkező rétegek közé egy anti slip réteget illesztünk, így válik észrevétlenné az óra a kezeden.

Rendelés >

Az automata feszítésről >

A Dupla-hurkos rendszer két hurokból áll. A rögzítést a rugalmas pánt végzi, de hogy ne szorítsa el a csuklót és hogy az órának stabil tartást tudjunk biztosítani egy merev pánt részt is beiktattunk. Ez fékezi a rugalmas szalag feszítését így a szorító és a fékező erő közel egyforma.


A Stripa két része közti egymásra ható erők nincsenek teljesen kiegyenlítve, ha ki lennének egyenlítve be lehetne állítani lötyögősre is az órát, így az automatikus feszítés megszűnne. Tehát a rugalmas feszítő erőnek a csuklónk szab határt, illetve a csukló felületi ellenállása hozza el az egyensúlyt. Ez az egyensúly intenzív mozgás hatására megbomlik és az óra el kezd a tehetetlenség következtében mozogni a csuklón. Más óraszíjaknál ez a mozgás lazulásra készteti az órát és ez okozza az összes kellemetlenséget, ami sport közben frusztrálja az óra kedvelőket. A Stripa a mozgás hatására felszabadít feszítési energiát a rugalmas pánt erejéből, így ahelyett hogy lötyögni, rázkódni és lazulni kezdene még jobban ráfeszíti az órát a csuklóra. A feszítés mértéke mindig egyenesen arányos a rázkódás mértékével. Ez a tulajdonság tesz profi sporteszközzé egy órát.

Észrevétlen stabilitás >

A síkban gyártott óraszíjak a hajlításból adódóan erőt fejtenek ki a csuklóra. Bármennyire ergonómikusak a meghajlításukhoz erőre van szükség és bár ez az erő a legjobb szíjaknál igen csekély, a csukló 180 fokos elfordításánál érezhetőek. Mivel a Stripa merev pántrésze csukló ívre van kikészítve nem fejt ki hajlításból adódó erőt a kézre. Emellett a kényelmi faktort a Stripa komfort réteg tovább fokozza. Ez a törölközőhöz hasonlító réteg a Stripa és az egyéni csuklóív közötti eltéréseket enyhíti. Így válik észrevétlenné az óra a kézen. Mindeközben elképesztő stabilitást ad mountain bike-ozás, futás, squash-olás vagy bármely rázósnak ígérkező sport közben is.

Rendelés >

Személyre és órára szabott méretezés >

A Stripa pántokat személyre szabva készítjük el a kiválasztott óra és csuklóméret alapján. Ezért szükséges megmérni a csukló kerületét és meghatározni az óra méreteit. Így a fent említett tulajdonságok maximálisan szolgálnak majd sporttevékenység közben és a mindennapi órahasználatban.

Rendelés >

Amikor éveken át azon dolgozunk, hogy minél egyszerűbb szerkezet legyen, minél kifinomultabb anyagok szülessenek, az esztétika is előkerül.
A végeredményt a kivitelezés módja határozza meg.

Mindennek pontosan illeszkednie kell.

Mire megszületik a termék, már olyan messze kerülünk a kiinduló problémáktól, hogy nem marad más csak a puszta funkcionalitás, az észrevétlen működés, az igazgatás mentes lét. Mindemellett ez az egyszerűség eszméletlen jól néz ki.
Ez a Stripa.

Ha tetszik amit csinálunk írd meg nekünk! Számít a véleményed.

Shopping Cart

Announce discount codes, free shipping etc